Sorozatunkban július 10.-től minden egyes nap bemutatunk egy-egy NB1-es csapatot és felvázoljuk, hogy mire lehet képes az elkövetkezendő szezonban. A sorozatunkat a PMFC - Matias csapatával folytatjuk, akik egymást követő harmadik szezonjukat kezdik meg az élvonalban!

 pmfc1234351488.jpg

A PMFC – Matias gárdája kicsit talán mostohakölyökként került vissza az élvonalba anno, mindenesetre a hosszú idő után első NB 1-es szezonjukat parádés lendülettel kezdték, még akkor is, ha a tavasszal elkótyavetyélt lehetőségek miatt a 12. helyen zárták a bajnokságot. A legutóbbi évad során kicsit jobban döcögött a gépezet. Nem a „nagy kezdés után nagy visszaesés” jellemezte a piros-feketéket, hanem a hullámzó, erőlködő menetelés. Néhol fontos, előzőleg könnyedén megszerezhetőnek/megmenthetőnek tűnő pontokat tékozoltak el a „munkások” – előbbire példa a Kaposvártól otthon kapott 0:2, utóbbira talán a Loki elleni idegenbeli 4:1.  Ennek az lett az eredménye, hogy a 2012/13-as kiírást szintén a 12. helyen zárták, ahonnan az utolsó fordulókban már nem is annyira előre, mint hátra voltak kénytelenek tekintgetni, nehogy észrevétlenül lelépjék őket a kiesés ellen küzdők.

Mint említettük, voltak elpazarolt pontok, de voltak olyan győzelmek is – pl. a legutolsó fordulóban a Videoton ellen – amiket pedig meglepetésre szerzett a csapat, és minden kétséget kizáróan meggyőzték a foci szerelmeseit, hogy az első számú bajnoki versengés stabil résztvevői kell, hogy maradjanak.

„A jövőt illetően változatlanul az a cél, hogy egy morálisan, mentálisan erős, megalkuvást nem ismerő emberek alkotta szerethető, egységes csapatunk legyen!” – mondták a vezetők a csapat évértékelőjén közel egy hónapja. Ennek fényében nem meglepő, hogy eléggé megforgatták a keretet, és a fásult játékosok helyett próbáltak lendületes, nagyravágyó sportolókat hozni. Az érkezők között Zsdrál Miroszláv, Városi Viktor, Nagy József, Fröhlich Roland (Kölcsönből vissza), Gőcze Gergő (Szombathely), valamint Mohl Dávid (Kecskemét) van. Elengedték Zoran Zeljkovicot, Nagy Dominiket, Horváth Zsoltot (Pápa ?), Andrej Causicot (Debrecen ?), Solomon Okoronkwot, Szatmári Lórándot (MTK), Jíri Krejcít (?), Jean-Baptiste Akassout (?).

Felmerült Sváb Dániel (FTC - azóta kiderült, hogy a Cottbusba igazol), Ladányi Tibor (MTK), Bodor Boldizsár (Beerschot), Fellai József (Kozármisleny) neve is, mint akik a klub érdeklődésének tárgyai, a szezonkezdetre kiderül, hogy közülük kiket tudnak a Stadion utcába hozni.

A felkészülési mérkőzéseken átlagos, de önmagukhoz képest szép teljesítményt nyújtó gárda eddig a Slaven Belupo csapatával 2:2-es döntetlent játszott, míg az NK Farmtech Verzsej csapatát Grumics duplájával 0:2 arányban legyőzték.


A pécsiek a 2013/14-es bajnoki kiírást nagy lendülettel kénytelenek majd kezdeni. Első körben rögtön megkapják az óriási (pozitív) átalakulási folyamat kellős közepén álló FTC-t, majd a mindig meglepetést okozni kész Paksot, az EL- küzdelmekből érthetetlenül gyenge teljesítménnyel kiesett, de ettől még remek Videotont, a bajnok és szuperkupa-győztes Győri ETO-t, a dobogóra fel éppen nem férő MTK-t, majd azt a DVSC-t, melyről egyelőre nem tudni, Coulibaly nélkül milyen teljesítményre lesznek majd képesek, de leírni őket hiba lenne. Mint láthatjuk – a Honvédot ki- és a Paksot idevéve –, az előző szezon bajnoki tabellájának első 6 helyezettje kezd a festői baranyai dombokon, de a reménykedő hozzáállással, amellyel a klubvezetők nekivágnak a szezonnak, a „túlélést” csak kudarcnak fognák fel, míg a tisztes, „pontrablós” helytállást már úgy hisszük, elégedetten vennék.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr585404144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása