gotti93 2013.08.12. 18:59

3. forduló

Íme a harmadik forduló összes lényeges megmozdulása.

MTK-Haladás 0-1

 

Garami József (MTK): - A Haladás jó csapat, hetven percig hasonló erényeket mutattunk, nekünk is voltak helyzeteink. A gólnál hibáztunk, lekontráztak minket. A második félidő első 20-25 percben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, de nem jött össze. A végén kitámadtunk, a próbálkozásaink már önveszélyesek voltak. Sajnálom, hogy nem sikerült megszakítanunk a Haladás elleni negatív sorozatunkat, gratulálok a szombathelyieknek! (Sport TV)

Artner Tamás (Haladás): - Gratulálok a csapatomnak, és természetesen Garami Józsi bácsinak is a születésnapjához, szeretnék én így kinézni 74 évesen, mint ő. Nagy öröm a számunkra a győzelem, mert nagyon nehéz sorsolásunk van, kezdtünk a Videotonnal, aztán a Győri ETO, most pedig az MTK, majd jön a Debrecen, eddig három meccsből van 4 pontunk, erre büszkék lehetünk. A Tíz perc volt igazán nehéz a mérkőzésből, a második félidő közepe, amikor rúgott egy kapufát is az MTK. Ezután a két csere nagyon gyorsan változtatott a játéknak a menetén és a ritmusán, utána még inkább eldönthettük volna. Ha az egész mérkőzést, a játék képét és a helyzeteket nézzük, akkor megérdemelten nyertünk. Radó óriási értéke csapatunknak, az eddigi három mérkőzésünkön gólokat rúgott, gólpasszt adott, 11-est harcolt ki, azt lehet mondani, hogy még jobb formában van, mint tavaly tavasszal, amikor befejeztük a szezont. Ugrainak is nagyon örülök, az első fordulóban nem adták meg a gólját, most az ő találata jelentette a győzelmet, úgyhogy szépen fejlődnek a fiatal srácaink, a rutinosabbak pedig szintén olyan játékot nyújtanak, hogy mellettük építgethetjük őket. (Sport TV)

Győri ETO-Ferencváros 1-2

IMG_0053.jpg

IMG_6101.jpg

Pintér Attila (Győri ETO): – Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak arról a vitatott esetről 1-1 után, mindenesetre én is utánajártam, mi történt. Jogos gólt rúgtunk döntetlen állásnál, megfosztottak ettől minket. Úgy tudom, ha a kapura lövésnél felperdül a labda, az a szabályok szerint nem les. Az FTC talált egy szép gólt és megnyerte ezt az igazi ki-ki meccset. Mentek előre becsülettel a játékosaim, de nem sikerült gólt szereznünk. Gratulálok az FTC-nek, de kíváncsi vagyok, mit fognak erre a leshelyzetre mondani. (MTVA)

Máté Csaba, (a Ferencváros pályaedzője): – Nagyon értékes győzelmet arattunk. A tavalyi két ETO elleni mérkőzésen is többet érdemeltünk volna az elért eredményeknél, most is megdolgoztunk a sikerért, gratulálok a fiúknak. Az újak jól dolgoztak, de ez mindenkire igaz. Nehéz bárkit kiemelni, igazi csapatmunka volt. Nem lógott ki senki, ez nagyon fontos volt. (MTVA)

Kecskemét-Mezőkövesd 2-6

Bekő Balázs (Kecskemét): – Nyilvánvalóan elég rosszul néz ki az eredmény, azt tudom mondani, hogy helyre tettük saját magunkat. Eddig az volt jellemző ránk, hogy szívvel és ésszel futballoztunk, most a szív talán még megvolt, de az ész az egyáltalán nem. Ennyire ész nélkül futballozni csapatot már nagyon régen láttam. Semmi nem indokolta, hogy amikor emberhátrányba kerültünk, akkor ott kézzel kelljen kiütni a labdát. Ha ez nincs, akkor még sokkal több lehetett volna a meccsben. Jól kezdtünk egyébként, nekünk volt az első ziccerünk, nem sikerült gólt szerezni belőle, ezután pedig olyan pontrúgásból kaptuk a gólt, ami már a vicc kategória volt. Az ember nem szívesen törődik bele abba, hogy elúszik a meccs, próbál valamit tenni annak érdekében, hogy még vissza lehessen azt hozni. Kétszer is volt ilyen szituáció, az első félidőben 3-1-nél, illetve később 4-2-nél. Amilyen gólokat viszont ezekben a szituációkban kaptunk, a negyediket és az ötödiket, az nem függ össze azzal, hogy emberhátrányban, vagy emberelőnyben játszunk, hanem abból adódott, hogy ész nélkül, koncentrálatlanul védekeztünk. Benne volt a kockázat abban, hogy hamar cseréltem hármat, de nem működött a védekezésünk, ezért próbáltunk változtatni, hogy mozgékonyabbak legyünk, és egy kicsit többet bírjunk a középpályán. Hellyel-közzel talán ez be is jött, a második kiállítás után viszont teljesen kipukkadtunk a végére, de ezen nem is lehet csodálkozni. Így alakult ki ez a súlyos vereség a végére.
(Sport TV)

Véber György (Mezőkövesd): – Az előző két meccsen nem volt sok helyzetünk, a mostani mérkőzés viszont érdekesen alakult, a kiállítások, az emberelőny miatt is, ez fog még témát szolgáltatni. Viszont mi egyenlő létszámnál is vezettünk, és ekkor dolgoztuk ki azt a tizenegyest, amellyel emberelőnybe kerültünk, úgyhogy addig is elég jól néztünk ki. Kaptunk egy sanszot az emberelőnnyel, és ezzel élt is a csapat, de csak viszonylag, mert elég sok hibánk volt ekkor is, helyzetek maradtak ki. Ellenben szereztünk hat gólt. Az első fordulóban a Debrecen emberelőnyben lőtt hét góljától zengett a sajtó, én most mértékletesebb vagyok, ebben még több volt a számunkra. De az első gólunk, az első győzelmünk megvan, ez pedig hihetetlen fontossággal bír csapatunk életében. Elemzem persze a hibákat, de ebben a pillanatban nagyon elégedett és boldog vagyok, és az lehet a csapat is. Nem könnyű dolog újoncként három idegenbeli meccsel kezdeni, az első két találkozón különböző vereségeink voltak. Az elveinkből akkor sem adtunk fel semmit, próbáltunk ugyanúgy dolgozni, és ezután is ugyanígy fogunk tenni, nem fogjuk elhinni, hogy akármerre megyünk, hat gólokat fogunk rúgni, még emberelőnyben sem, járjuk tovább önmagunk útját. A csapatnak talán visszaigazolás ez a meccs, hogy elhiggyék, mire képesek. A mérkőzés közben folyamatosan a hibákról beszéltem, nem nagyon volt dicsérő szó, de majd megkapják azt is. Lehetett volna még plusz ebben a mérkőzésben, de azért ne legyünk ennyire elégedetlenek. A mezőkövesdi futball történetének első NB I-es győzelme volt a mai, ráadásul egy elég szép siker, és ennek kell most örülni. (Sport TV)

Lombard Pápa-Kaposvár 1-0

Tóth Bálint (Lombard Pápa): – Úgy gondolom, hogy 1-0-ra megnyerni egy mérkőzést - most már másodszor - óriási fegyvertény. Sajnos az első félidőben megbomlottunk, mert két védőnket elveszítettük és ezt egyszerűen nem tudtuk kompenzálni utána. Az 1-0-s vezetés azt eredményezte, hogy az ellenfél egy kicsikét bátrabban jött előre. Utána megvolt a lehetőségünk a 2-0-hoz, hogy elméletileg eldöntsük a mérkőzést, sajnos nem használtuk ki. Utána nagyon szenvedve győztünk. A csapat erejét mutatja, hogy megint meg tudta nyerni 1-0-ra a mérkőzést és 7 pontunk van 3 mérkőzésből. Ha valaki úgy gondolja és kéri, hogy magyarázzam meg ezt a 7 pontot, akkor elutasítom a választ.

Prukner László (Kaposvár): – Gratulálok a Pápának! Úgy gondolom, hogy a mérkőzés elején látszott az a feszültség a csapatomon, ami a 0 pontból adódik. Ezért több apró hibát is elkövettünk és egy nagyobbat is, amikor a gólt kaptuk. Azt követően lassan magunkhoz tértünk a félidő közepe felé és onnantól mindent megtettünk a tisztességes helytállásért. Helyzeteink voltak, küzdöttünk. Majd megnézem a videóját a mérkőzésnek és akkor megnézem, hogy ültek-e a játékvezetői döntések, de így is volt 2-3 olyan óriási ziccerünk, amit ilyen szinten illik kihasználni és akkor nem veszítettük volna el a mérkőzést.

Paks-Puskás Akadémia 4-1

Horváth Ferenc (Paks): – Nagyon nincs mit magyarázni, úgy gondolom, jól futballoztunk. A szél egy kicsit megzavarta a játékunkat az első félidőben, nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. A második félidőben jobban és gyorsabban játszottunk, de ehhez természetesen kellett az is, hogy az ellenfél tíz emberrel küzdjön. Összességében jól játszottunk, a fiúk hajtottak a győzelemért, és ennek meg is lett az eredménye. Kiegyeznék bárki ellen azzal, hogy a mindkét félidő elején az ellenfél öt-öt percig birtokolja a labdát. Tettük a dolgunkat, egy ilyen mérkőzésen rendszerint előfordul, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik csapat dominál a találkozón, a kérdés az, hogy ezt ki mennyire tudja kihasználni, ezt mi most megtettük maximálisan. Simon Attiláról szólva, aki a gólokat rúgja, az mindig szerencsés helyzetben van, egy csatárnál pedig egy szezonban mindig az első gól a legfontosabb, amit most nagyon korán megszerzett, onnantól kezdve úgy néz ki, hogy amibe belerúg, az gól lesz. Kell, hogy legyenek ilyen játékosok a csapatban, Simon most jó formában van, remélem, ezt át tudja menteni a továbbiakra is. A földön járunk, nem kell elájulni ettől a három győzelemtől, tudjuk, hogy azokkal csapatokkal, akik előttünk járnak, még nem találkoztunk. De azokat a csapatokat kell megverni, akikkel éppen játszunk, eddig maximálisan teljesítettük a tervünket. Tudjuk, hogy hol a helyünk, dolgozni fogunk tovább, reméljük, meglesz az eredménye. (Sport TV)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – 1-1-ig kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. Egy nagy gondunk volt, Tischler mellé nem tudtunk felérni a támadásban, illetve nem tudtuk őt megjátszani, egyedül hagytuk, ezen változtatnunk kell. Molnár ugyanakkor élete első NB I-es meccsén egészen jól játszott, ő volt az, aki a jobboldalon úgy tette a dolgát, ahogyan az elvárható, egy-egyekben erős volt, a védők mögé tudott kerülni, és ki tudott harcolni pontrúgásokat. Több indokom is volt arra, amiért Zsolnait beküldtem, a baloldali játékunkkal nem voltam elégedett, ezért kicsit átszerveztem a csapatot. Viszont a kiállítás közbeszólt, ekkor már nem biztos, hogy szerencsés volt az, hogy ő volt a pályán, mivel hiányzott egy középpályás, a 4-4-1 ilyenkor hatékonyabb felállás emberhátrányban általában. Az 1-1 utáni paksi játék alapján teljesen megérdemelt volt a győzelmük. Rengeteg sérülésünk van, Hajduch kezét rossz volt nézni, a csontját láttam, nyílt ujjtörése van a kapusunknak. Olyan sérüléseket szenvedünk, amelyek elkerülhetetlenek és mégis súlyosak, de természetesen a következő meccsen azért megleszünk majd tizenegyen… (Sport TV)

Debrecen-Diósgyőr 4-0

dvsc.jpg

Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – Végig irányítottuk, jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Mi mindig úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk. Örülünk a zsinórban harmadik nyertes mérkőzésünknek. Jól játszott a csapat, végig kézben tartottuk a mérkőzést. A négy gólunk mellett is alakítottunk ki helyzeteket, amiket belőhettünk volna, de ne legyünk telhetetlenek! (dehir.hu/dvtk.eu)

Szivics Tomiszláv (DVTK): – Gratulálok a DVSC-nek, minden szempontból jobbak voltak, mint a DVTK. Mi nagyon rosszul játszottunk, jogos minden kritika. Próbáltunk az ellentámadásokra építeni, de gond volt a középpályán, nem tudtunk kettőt egymásnak passzolni. Sajnálom a közönségünket, ilyen sokan eljöttek és nem kaptak semmit tőlünk. Ez nem a mi meccsünk volt. A Debrecen minden szempontból jobb volt, mint a Diósgyőr. Szégyellem a teljesítményünket, de a játékosoknak is ezt kellene… A szurkolóink sokkal többet megérdemelnek, mint amennyit kaptak tőlünk. Sok mindent meg kell beszélnünk az öltözőn belül. (dehir.hu/dvtk.eu)

Videoton-Pécs 5-1

vidi21.jpg

pécs21.jpg

José Gomes (Videoton): – A vendégek egy szöglet után gyönyörű góllal szerezték meg a vezetést, azonban mivel addig is mi irányítottuk a mérkőzést, és az történt a pályán, amit mi akartunk, 0-1-nél sem idegeskedtem. Úgy gondolom, ez akkor sem változott volna, ha a Pécs 11 emberrel fejezi be a mérkőzést. A kiállítást követően próbáltunk a széleken játszani, hogy széthúzzuk a védelmet. A PMFC értelemszerűen visszaállt védekezni. Amikor nyolc játékos védekezik, akkor nagyon nehéz átvinni mind a nyolc játékoson a labdát. A második félidőben újabb két gólt sikerült szereznünk, de emellett számos helyzetünk is volt. (vidi.hu)

Lőrincz Emil (PMFC) – Csak az első 25 percet tudom értékelni, hiszen kettős emberhátrányban irreális volt minden. A Videoton annál jobb csapat, hogy az ilyen szituációt ne használná ki. Tizenegy a tizenegy ellen egy élvezetes, jó meccset tudtunk volna játszani véleményem szerint. (vidi.hu)

 

Újpest-Budapest Honvéd 1-1

ute1.jpg

kispest2.jpg

Kozma István (Újpest) – Az első félidőben sokat tettünk azért, hogy többgólos előnnyel mehessünk szünetre, de sajnos csak egy gól jött össze. Sajnos amit az első félidőben felépítettünk, azt a második félidő elején, egy buta hibának, egy megingásnak köszönhetően pillanatok alatt leromboltuk. A Honvéd góljánál elveszítettük kicsit a ritmust, és az egész második félidőben azt kerestük. (SPORT TV)

Marco Rossi (Honvéd): – A Kecskemét elleni, első meccsünkre még rányomta a bélyegét a Vojvodina elleni párharc, a Lombard Pápa ellen pedig se nem jól, se nem rosszul nem játszottunk. Ezen a harmadik meccsen már akár nyerhettünk is volna. Nem akarok a bíróval foglalkozni, de szerintem a játékvezető a két csapatnál más-más mércét használt. (SPORT TV)

 Fotók: (ultrasliberi.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr225458004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása