Magyarok külföldön

Hetente jelentkező rovatunkban azt taglaljuk, hogy miként szerepelnek hazánk fiai a különböző európai bajnokságokban. A múlt héten is rengeteg mérkőzést játszottak, ahol magyar játékosok is szerepet kaptak. Most bemutatjuk, hogy ki milyen teljesítménnyel rukkolt elő csapatában.

Ausztria-Max Bundesliga:
Wacker Innsbruck-Rapid Wien 2-1
A hazai gárda, Sáfár Szabolccsal a kapuban, két gyors góllal elintézte a bécsi Rapidot, amely hiába harcolt az 1 pontért, csak egy gólra futotta erejéből, mert az Innsbruck-iak remekül védték kapujukat az újabb Rapid talalát elkerülése érdekében. A magyar portásnak remek védései voltak a meccsen, és neki is köszönhető a parádés győzelem.

Austria Wien-Sturm Graz 1-1
A Sturm egy ponttal térhetett haza a fővárosi kiruccanásról, soraiban Szabics Imrével, aki 90 percet töltött a pályán. Gólt nem szerzett, de hasznosan játszott.

A Sturm 6., az Innsbruck pedig 7. helyet foglalja el a tabellán.


Németország-Bundesliga 1:

Stuttgart-Nürnberg 1-0
Hajnal Tamás végig játszott a svábok hazai találkozóján, amin egy remek gólpasszt adott a 78.percben, a brazil származású Cacau-nak. Ezzel a találattal otthon tudták tartani a három bajnoki pontot, és felléptek a 7.helyre.

Mainz-Hertha BSC 1-3
Meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget, a Szalai Ádámot 90 percen keresztül soraiban tudó, Mainz. A magyar fiú nem tudott igazán hozzátenni a játékhoz, és csak kisebb helyzetei adódtak. Stieber Zoltán is palyára lépett 1-2-es állásnál a 65.percben, de ő sem tudott csapatának segíteni. Az mindenképpen örömteli viszont, hogy hosszú idő után újra lehetőséget kapott a hazai egyletnél.

Bundesliga 2:

Paderborn-Duisburg 1-2
Lázok Jánost nem nevezte a vendég csapat.

Dynamo Dresden-1860 München 0-1
Király Gábor védte a 1860 kapuját, és magabiztos teljesítményt nyújtott.A Drezdából elhozott három bajnoki pont a bravúr kategóriába sorolható. A kisebbik  müncheni csapat jelenleg 6.helyezett, és 7 pont a hátránya az osztályzós, Düsseldorffal szemben.


Svájc-Super League:

Sion-Lausanne 1-0
Vanczák Vilmos hozta a tőle megszokott jó teljesítményt a sioni csapatban, mindvégig a 90 perc során.


Törökország-Super Lig:

Eskisehirpor-Gaziantepspor 0-2
Elek Ákost nem nevezték a hazaiak.

Samsunspor-Mersin Idmanyurdu 2-0
Lázár Pál a 81.percben lépett pályára a kiesés elől menekülő Samsunsporban, amely ezzel a sikerrel a 16.helyre jött fel a táblázaton.


Oroszország-Premjer League:

Zenit-Rubin Kazan 1-1
Huszti Szabolcs góllal hálálta meg Spalletti mester bizalmát, miután egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, bevette a tatár csapat kapuját a 36.percben. A második játékrészben egyenlítettek a vendégek, így Husztiék csak egy ponttal gazdagodtak. Ez volt a magyar játékos második gólja a szezonban. A Zenit továbbra is vezeti az orosz pontvadászatot.

Dinamo Moszkva-Szpartak Moszkva 1-3
Dzsudzsák Balázs 74 percet kapott az ismét vereséget szenvedő Dinamoban. Nem mondhatjuk, hogy a magyar középpályás kimagaslót nyújtott, de ez elmondható az egész hazai csapatról. A rájátszásban egyelőre szenved a Dinamo, és 5.helyre csúsztak vissza.


Anglia-Premier League:

Bolton Wanderers-Blackburn Rovers 2-1
A boltoni csapat, David Wheater duplájával fektette két vállra a vendég Blackburnt, a kiesési rangadón. Bogdán Ádám ezen a napon is kitett magáért, és remek védései is kellettek ahhoz, hogy megnyerjék ezt az igen fontos derbit .A hazaiak ezzel a három ponttal a 17.helyre léptek fel, ami nem kieső pozició.

Championship:

Coventry City-Portsmouth 2-0
Futács Márkó a 63.percben szállt be a vendégeknél annak reményében, hogy esetleg gólt szerezhet, de ehelyett újabb találatot jegyzett a Coventry, kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

Leicester City-Hull City 2-1
A Hull kapuját Vito Mannone őrizte, Gulácsi a kispadon kapott helyet.


Belgium-Jupiler League:

Anderlecht-Waregem 2-1
A hétközi fordulóban, Juhász Roland a kezdőcsapatban futott ki a gyepre az Anderlecht gárdájaban, és egy sárga lappal vetette magát észre. A brüsszeli csapat 6 ponttal vezeti a belga bajnokságot, az FC Bruges előtt.

Genk-Gent 3-1
A bajnoki címvédő magyarjai nélkül diadalmaskodott.

Kortrijk-Germinal 2-0
Cvitkovics nem fért bele a hazai edző elképzeléseibe.

Belga Kupadöntő:

Kortrijk-Lokeren
Cvitkovics újfent nem játszott a Kortrijk-ban.


Hollandia-Eredivisie:

AZ-Waalwijk 1-0
Németh Krisztián végig a pályán volt a vendég gárdában, amely minimális különbséggel kapott ki a bajnoki címre áhítozó AZ otthonában. A magyar fiúnak voltak jó megmozdulásai, de sajnos nem tudott gólt szerezni.

NAC Breda-NEC Nijmegen 1-1
Babos Gábor és Vadócz Krisztián is a kezdőcsapat tagja volt a nijmegeni egyletnél, Szélesi 9 percet kapott .A magyar srácok hozták a tőlük megszokott jó teljesítményt, és egy ponttal térhettek haza.

ADO Den Haag-Twente 1-1
Horváth Gábor ismét a védelem oszlopa volt a hágai csapatban, és bravúros pontot szereztek hazai pályán, a formán kivül játszó Twente ellen. Horváth jó produkcióval rukkolt elő.


Norvégia-Eliteserien:

Molde-Stromgodset 2-1
Kovács Péter 85 percet játszott a vendégeknél, amely ezzel a vereséggel rajtolt a norvég pontvadászatban.


Olaszország-Serie B:

Brescia-Grossetto 2-1
Vass Ádám a középpálya motorjaként játszotta végig a 90 percet a hazaiaknál, Feczesin a 71.percben lépett pályara, Piovaccori helyén. Akadtak helyzetei a magyar csatárnak, de gólt nem tudott szerezni.

Cittadella-Sampdoria 1-2
Laczkó Zsolt 15 percet kapott a genoai Samp-ban, amely 3 ponttal térhetett haza.

A Brescia a 7. helyen áll, míg a Sampdoria a 8. az olasz második vonalban.


Franciaország-Ligue 2:

Monaco-Chateauroux 2-1
A hercegségbeli csapat ismét három ponttal gazdagodott, ami azt jelenti, hogy a 16.helyen tanyázhatnak a tabellán. Koman Vladimir jól mozgott a pálya közepén és végigjátszotta a találkozót. Ha így folytatják, akkor egy jobb eredmény is benne lehet a csapatban a szezon végere, a síralmas kezdés ellenére.


Spanyolroszág-Primera Division:

Valencia-Zaragoza 1-2
A hétközi fordulóban óriási bravúrt hajtott végre Pintér Ádám csapata azzal ,hogy elhozta a három pontot a Turia partjáról. Csak emel a győzelem értékén, hogy a vendégek kilenc emberrel fejezték be a meccset. Pintér jó teljesítményt nyújtott a Zaragozaban, akik Apoño két góljával gyűrték le, Unai Emery gárdáját.

Zaragoza-Atletico Madrid 1-0
Először fordult elő Pintérékkel a szezonban, hogy egymás után két meccset sikerült megnyerniük, és ezzel reális esélyük nyílt arra, hogy újabb győzelmekkel akár bent is maradhatnak az élvonalban. A végig hajtós derbin remek játékot láthattunk a magyar fiútól, akár a középpályán, akár a védelemben kellett szerepelnie. A találkozót ismét a Malagától kölcsön kapott, Apoño döntotte el a 95.percben,egy jogos büntető után.


A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr944341946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása