Sorozatunkban július 10.-től minden egyes nap bemutatunk egy-egy NB1-es csapatot és felvázoljuk, hogy mire lehet képes az elkövetkezendő szezonban. Sorozatunkat a Videotonnal folytatjuk, akik ismét a bajnokság megnyerését tűzték ki célul.VFBC végleges címer.jpg

A székesfehérvári csapatnak a tavalyi szezonban megadatott, hogy az Európa-liga főtábláján szerepeljen. Mint az várható volt ez nagyban befolyásolta a Vidi őszi teljesítményét, ám a tavaszi nagy hajrának hála végül 2. helyen ért célba a José Gomes vezette együttes. Az idei nemzetközi kupaszereplés már nem tartott ilyen sokáig, ugyanis a montenegrói Mladost Podgorica 2-2-es összesítéssel, de több idegenben lőtt góllal kiütötte a Videotont. Tekintettel arra, hogy a Budapest Honvéd 13-1-es összesítéssel ütötte ki a montenegrói harmadik helyezettet, ( a Podrognica a hatodik helyen végzett a montenegrói pontvadászatban) az eredmény sokkolta a szurkolókat.14151.jpg

A Vidi a felkészülést (ahogy azt kell) egy gyengébb képességű csapat ellen kezdte meg, első ellenfele az osztrák negyedosztályú  Sk Jenbach volt, akiken 6-0-ra gázolták át. Azután következett a Steaua Bukarest elleni találkozó, ahol a fehérváriak 1-0-ás győzelmet arattak. Az első vereségét a harmadik felkészülési találkozóján szenvedte el a Videoton, ekkor a Karlsruhe győzte le őket 1-0-ra. A felkészülés további szakaszában a Dunaújvárost verték 4-0-ra, illetve a Vasast 6-1-re.

54889.jpgA Videotonnak sikerült minőségi játékosokkal pótolni a távozókat. Az egyik legnagyobb érvágás Mladen Bozsovics lehet, hiszen a montenegrói kapus kulcsfigurája volt a fehérvári gárdának. A távozók névsorát gyarapítja még Hector Sanchez, Kaka, Nikola Mitrovics, illetve Lencse László. Ugyanakkor ettől a nyártól a Videoton játékos lesz Mamadu, aki a spanyol másodosztályból érkezett Fehérvárra, Moris Enete, aki Felcsútról költözik a Sóstói Stadionba, valamint Juhász Roland, akit ingyen igazoltak. Bozsovics távozása után egy kapusra is szüksége volt Gomez mesternek, így került a csapathoz Juan Calatayud, aki rendszeresen játszott a spanyol első, illetve másodosztályban. Opciós jogával élve a fehérvári klub végleg megszerezte Victor Gomest, valamint Arturo Álvarezt is. Sándor György is csatlakozott a kerethez, mivel lejárt a szaud-arábiai kölcsönszerződése. A Vidi is igyekezett robbantani az átiagzolásipiacon, ami sikerült, még akkor is, ha csak kölcsönbe érkezik a Braga csatára José Luís Mendes Andrade.

14142.jpgEgy ilyen anyagi háttérrel rendelkező csapatnak, mint a Videoton természetesen nem lehet más a célja, minthogy megnyerje a bajnokságot. A legtöbb csapat megerősödött a nyáron, -ami a Vidi ellen szól-, ugyanakkor a fehérváriaknak már nem kell az európai kupákkal foglalkoznia (a Honvéd csütörtökön 2-0-ás hátrányból fogadja a Vojvodinát, míg a Debrecen egy idegenbeli 2-2 után a norvég Strömsgodsetet, a Győr már elbúcsúzott a BL-selejtezőktől). A Videoton végig harcban lesz a bajnoki címért, ám, hogy sikerrel jár-e, csak május végén tudjuk meg. Könnyen a fehérváriak húzóembere lehet José Luís Mendes Andrade, aki Portugáliában szerzett tapasztalatait kamatoztathatja majd az NB1-ben. 

(fotó: vidi.hu, borsonline.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr75422766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása