Magyarok külföldön

 

Hetente jelenkező rovatunk áttekintést nyújt a külföldön játszó magyar játékosok teljesítményéről, így segit tájékozódni azon futballbarátok számára, akik ezt rendszereséggel nyomon szeretnék követni.

Ausztria-Max Bundesliga:

Wacker Innsbruck-Kapfenberg SV 2-0
Ismét Sáfár Szabolcs nevével kezdődött a hazai csapat összeállítása, ahogy ezt már tőle megszokhattuk.A jó teljesítménnyel sem maradt adós, hiszen ‘’nullára” hozta a meccset. Ezzel a sikerrel az innsbrucki gárda feljött az 5. pozicióba, megelőzve a Sturm Graz-ot.

Sturm Graz-SV Ried 0-0
Szabics Imre csapata egyre hátrább szorul a tablázaton, köszönhető ez a rengeteg reminek. A magyar fiú sem nyújtott igazán kimagaslót ezen a hétvégen, de ahogy a csapatról, úgy róla is elmondható, hogy gólínségben szenvednek .A graziak egy helyet csúsztak vissza a tabellán,és 6. helyen tanyáznak.


Anglia-Premier League:

Wolves-Bolton Wanderers 2-3
Bogdán hozta hetek óra tartó jó formáját a Bolton kapujában, és ismét a forduló válogatottjába védte magát. A magyar fiú igazán figyelemre méltó teljesítményt nyújt a ködös  Albionban, a múlt heti Tottenham elleni FA Kupa találkozójuk után még Harry Redknapp is megjegyezte, hogy ilyen kapus produkciót még soha nem látott,  mint amivel Bogdán akkor előrukkolt. Ha így halad, akkor igazán szép pályafutás elébe nézhet a magyar fiú.


Championship:

P
ortsmouth-Hull City 2-0
A múlt heti összecsapáson a hazaiaknál csak 2 percet kapott Futács Márkó, míg a vendég csapatnál, Gulácsi Péter a kispadot koptatta. A hazai siker a bravúr kategóriába tartozik a Hull ellen.

Portsmouth-Burnley 1-5
Futács Márkó ezen a meccsen 20 perc lehetőséget kapott, de nem tudta megakadályozni csapata csúfos hazai vereségét .A Portsmouth utolsó előtti a bajnokságban.

Hull City-Coventry City 0-2
Gulácsi ismét kispados volt a hazaiaknál.


Belgium-Jupiler League:rájátszás

Anderlecht-Kortrijk 1-1
Juhász Roland csapata egy döntetlennel kezdte a rájátszást, a Cvitkovics Péter nélkül felálló vendégek ellen. Juhász végigjatszotta a találkozót.

Fc Bruges-Racing Genk 2-0
A vendégek kapusa, Logan Bailly egy ütközés során agyrázkódást szenvedett a 35.percben, így  megadatott a lehetőség Köteles Lászlónak, hogy újra szerepet kapjon. Ekkor már 1-0-ra vezettek a hazaiak. Nem is védett rosszul a magyar fiú, nem rajta múlott, hogy vereséget szenvedtek.Tőzsér a kispadon kapott helyet.


Franciaország-Ligue 2:

Le Mans-Monaco 0-1
Koman Vladimir nagyszerűen játszott a fontos találkozón, és az ő remek produkciója is meghatározó volt ezen siker szempontjából.A Monaco a legutóbbi 6 meccsén 13 pontot szerzett, amivel 14.helyre léptek elő a tabellán.


Görögország-Nemzeti Liga:

Panetolikos-Olympiakos 0-1
A Megyeri Balázzsal felálló Olympiakos ezzel a rendkivül fontos sikerrel,megnyerte a hellén pontvadászatot három körrel a vége előtt. A piros-fehér klubnak ez a 39. elhódított bajnoki címe. Gratulálunk Balázs a szép sikerhez, és a jó teljesítményhez!

Panathinaikos-Aris 1-0
A hosszú sérülés után visszatérő Rudolf Gergely ,győztes gólt szerzett a Panathinaikos csapatában. Mióta a görög bajnokságban játszik, ezt volt az első gólja a magyar támadónak. Ezzel a sikerrel bizonyossá vált, hogy a Pana indulhat a Bajnokok-Ligájának  selejtező körében, a második helynek köszönhetően.


Hollandia-Eredivisie:

NEC Nijmegen-De Graafschap 2-0
A nijmegeni egyletnél mindhárom magyar lehetőseget kapott. Babos a kapuban hozta a szokásos jó formát, Vadócz pedig ismét a középpályán remekelt. Szélesi a teljes második félidőt játszotta végig, és megbízható teljesítményt nyújtott a védelemben.A NEC óriási harcot folytat  Németh Krisztián gárdájával,a Waalwijkkal a 8.helyért, hiszen ez a pozició azt jelentené, hogy részt vehetnek az Európa-ligás helyekért folyó rájátszásban.


RKC Waalwijk-ADO Den Haag 1-0
Mondhatnánk azt is,hogyha Németh Krisztián gólt szerez,akkor az egy mindent eldöntő találat .Nem volt ez másképpen most sem,a Horváth Gáborral felálló ADO ellen. Németh a 23.percben egy beadás után fejelt a kapuba 8 méterről. Góljai reményt adnak a hazai csapatnak,hogy harcoljanak a nemzetközi porondra való kijutásért .Horváth 59 percet kapott a vendégeknél,de taktikai okokból lecserélték.


Németország-Bundesliga 1:

Dortmund-Stuttgart 4-4
Hajnal Tamás gárdája az év meccsét játszotta a Dortmund impozáns otthonában, ahol 2-0-ás hazai vezetés után a vendégek megfordították a találkozót. Ezután ismét a Dortmund szerzett két gólt, amivel már-már úgy tűnt, hogy megnyerik  a derbit, de jött a  92.perc és Christian Gendter, aki beállította a 4-4-es végeredményt. Hajnal 71 percet játszott az őrült mérkőzésen.


Bundesliga 2:

Ingolstadt 04-MSV Duisburg 1-1
Lázok János nem került be a vendégek keretébe.

1860 München-Hansa Rostock 0-1
A Király Gáborral felálló hazai csapat óriási meglepetésre kikapott az utolsó helyezett rostocki csapattól .Ezzel a vereséggel nehéz helyzetbe hozták magukat a feljutásért folyó harcban.


Norvégia-Tippeligaen:

Brann Bergen-Sandnes Ulf 3-1
Korcsmár 90 percet játszott a haziaknál és jó produkciót nyújtott.

Stromgodset-Valerenga 3-2
Kovács Péter 59 percet játszott a hazai csapatban, de gólt nem szerzett.


Olaszország-Serie B:

Sampdoria-Nocerina 2-0
Laczkó Zsolttal a kezdő tizenegyében a Sampdoria 2-0-ra legyőzte a Nocerina együttesét.A magyar fiú végigjátszotta a találkozót. A genoai csapat ezzel megerősítette pozícióját a feljutásért folyó harcban,és 7.helyen állnak.

Pescara-Bari 1-2
Simon Ádám kispados volt a vendég csapatban, amely fontos győzelmet aratott a Pescara otthonában.

Gubbio-Livorno 1-2
Filkor Attila a 63.percben állt be csereként a Livornóba, amely a 94.percben szerzett találattal hozta el a három pontot a Gubbio otthonából.

Reggina-Brescia(Vass,Feczesin) találkozót ma rendezik.


Oroszország-Premier League:

Lokomotiv Moszkva-Dinamo Moszkva 0-2
Dzsudzsák nem kapott lehetőséget a Dinamo színeiben ezzen a derbin, amely az első győzelmét aratta a rájátszásban. A helyén játszó Kokorin jegyezte az első találatot. Balázsnak össze kell szednie magát, hiszen az eddigi teljesítménye eléggé halovány új csapatában.


Szpartak Moszkva-Zenit 1-2
Huszti 2 percet kapott a vendég gárdában, amely vezeti a táblázatot.


Törökország-Super Lig:

Besiktas –Samsunspor 0-1
Lázár Pál 1 percet kapott a bravúros sikert arató Samsunspor csapatában.

Kayserispor-Eskisehirspor 2-2
Elek Ákos nem kapott szerepet a vendégeknél.


Svájc-Super league:

Grasshoppers-Sion 0-2
A sioni csapatnak Vanczák Vilmos szerezte meg a vezetést egy remekbe szabott fejesgóllal egy szöglet után. A magyar játékos ezzel a nyolcadik találatát jegyezte, amivel vezeti a házi góllövőlistát.


Spanyolország-Primera Division:

Sporting Gijon-Zaragoza 1-2
Pintér Ádám végigjátszotta a mérkőzést az aragóniai csapatban,amely újabb idegenbeli győzelmével a tabella 18. helyére lépett fel. A hettekkel ezelőtt még reménytelen helyzetben levő Zaragoza zsinórban harmadik sikerét aratta,és már csak 4 pontra vannak a még bentmaradó, Villarreal mögött. Pintér, ahogy az elmúlt hetekben ,most is kiválóan játszott a védelem tengelyében.


D.O.M


A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr654359171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása