Lassan véget érnek a labdarúgó bajnokságok szerte Európában, de még van néhány pontvadászat, ahol magyarjaink ezen a hétvégén is szerepet kaptak csapataikban. Most megnézzük, hogy játszottak hazánk fiai.


AUSZTRIA-Max Bundesliga:

Wacker Innsbruck-Sturm Graz 1-1
Sáfár Szabolcs és Szabics Imre csapata egymás ellen mérkőztek, de a támadó nem kapott szerepet a vendég gárdában.Sáfár természetesen ott volt a hazai csapat kapujában, de a szünetben lecserélték, hogy lehetőséget adjanak a második számú kapusnak is a bajnokság végén, mikor már nincs igazi tétje a meccsnek.Az osztrák pontvadászatból még egy forduló van hátra. A Wacker 7. ,a Sturm az 5. pozícióban van.


ANGLIA-Premier League:

West Bromwich Albion-Arsenal 2-3
Fülöp Márton megkapta a bizalmat, hogy bizonyítson a West Bromwich szezonbéli utolsó meccsén ,de kritikán aluli teljesítményt nyújtott a kapuban , mert két potyagólt is összehozott, így az Arsenal három ponttal távozott Birminghamből, amivel biztossá vált ,hogy 3. helyen végeznek a londoniak. Gera Zoltán már csak a következő szezonban léphet pályára sérülése után.

Stoke City-Bolton Wanderers 2-2
Mondhatjuk, hogy Bogdán Ádám a ''nagyvonalú'' angol játékvezetés áldozata lett csapatával együtt , hiszen a Stoke mindkét gólját szabálytalan körülmények között szerezte a kiesés ellen harcoló Bolton ellen. Az első találatnál már birtokolta a labdát, amikor Walters kifejelte a kezéből, a másodiknál pedig Crouch ''direkt'' elesett a kapus kezeiben, amiért tizenegyest kaptak a hazaiak és értékesítették is. A vendégek menedzsere, Owen Coyle szerint mindent megtettek a győzelemért, de a játékvezetői ítéletek megpecsételték sorsukat. Ha nyertek volna, akkor bentmaradnak a Premier League-ben.

Manchester City-QPR 3-2
Buzsáky Ákos nem kapott szerepet a manchesteri mérkőzésen, ahol úgy lett bajnok a City, hogy a 90. percben még 1-2 állt az eredményjelzőn. Ekkor jött Edin Dzeko ,majd rögtön ezután Sergia Aguero ,és a hosszabításban megnyerték a meccset a hazaiknak, amivel a bajnoki titulust is elhódították.


BELGIUM-Playoff:

Anderlecht-Standard Liege 3-0
Juhász Roland 45 percet játszott az aranyérmes brüsszeli csapatban, akik bajnokhoz méltó játékkal búcsúztak el közönségüktől.

FC Bruges-Kortrijk 3-2
Cvitkovics Péter a kezdőcsapatban kapott helyet a vendég csapatban, és nagyon jó teljesítményt nyújtott, csapata első gólját ő szerezte a brugesi vendégjáték alkalmával. A Kortrijk 6. helyen végzett a playoff-ban.

Gent-RKC Genk 3-1
A vendég csapatban sem Tőzsér Dániel, sem Köteles László nem kapott szerepet a tét nélküli meccsen. A Genk 3. helyen zárt és indulhat az Európa-Ligában.


FRANCIAORSZÁG-Ligue 2:

AS Monaco-Troyes 0-2
Koman Vladimir 90 percet játszott a Monaco színeiben, de ezen a mérkőzésen csapata nem járt sikerrel, mert a győzelmet jobban akaró Troyes kaparintotta meg a három pontot. Fontos volt ez a vendégek számára, mert ez így feljutottak a Ligue 1-ba.


HOLLANDIA-Eredivisie playoff:

Vitesse-NEC Nijgemen 2-0
Az első mérkőzés 3-2 -es sikere után, a három magyarral(Babos,Szélesi,Vadócz) felálló NEC nem tudta kiharcolni, hogy a playoff következő fordulójába kerüljön, és így harcoljon a nemzetközi porondra való kijutásért. A Vitesse az 51.percben szerezte meg a vezetést, majd a 76. percben a második gól is megszületett hazai oldalon, ekkor már csak 9 emberrel játszottak Vadóczék, így szinte esélyük sem volt a jobb eredményre.

Twente-RKC Waalwijk 0-1
Németh Krisztián csapata idegenben tudta kiharcolni, hogy továbbjusson a playoff második körébe egy hazai 1-1 után, de sajnos a kisebb sérüléssel bajlódó magyar támadó nélkül. A találkozó sokáig 0-0-ra állt, de a 84. percben egy bombagóllal a vendég RKC eldöntötte a meccset.


NORVÉGIA-Tippeligaen:

Aalesund-Stromgodset IF 3-1
Kovács Péter a 73. percben lépett a vendég gárdában, amely a forduló megkezdése előtt vezette a tabellát, de ezzel a vereséggel át kellett adnia helyét a Rosenborgnak. A magyar támadó már két gólos hátránynál szállt be társak mellé ,de nem tudott segíteni rajtuk.

Lillestrom-Brann Bergen 3-4
Korcsmár Zsolt csapatának idegenbeli meccse arról marad emlékezetes, hogy miután a hazaiak kirúgták a labdát az oldalvonalon túlra egy vendég sérülés miatt, a Brann játékosa, Mjelde vissza akarta juttatni a labdát a hazai kapus kezébe, de útközben alákapott a szél és behullott a Lillestrom kapujába. A vendég csapat azonban sportszerű volt, és a középkezdés után megengedték ,hogy a hazaiak gólt szerezzenek e véletlen szituáció után.


OLASZORSZÁG-Serie B:

Juve Stabia-Sampdoria 1-2
 Ezúttal csak 5 perc lehetőséget kapott Laczkó Zsolt a feljutasért harcoló Sampdoriában, amely ezzel a fontos sikerrel tartja 6. pozícióját a bajnokságban ,és így megvan az esélye arra ,hogy újra a legjobbak mellett szerepelhessen.

AS Bari-Brescia Calcio 2-2
Vass Ádám végig a pályán volt a vendég Brescia csapatban, míg Feczesin Róbert 20 percet kapott ezen a találkozón. A 2-2 -es végeredmény igazából egyik gárda helyezésén sem javított, és már elvesztették minden esélyüket arra, hogy az első osztályba szerepelhessenek jövőre. Simon Ádám nem játszott a hazaiaknál.


OROSZORSZÁG-Premjer League:

Kuban Krasnodar-Dinamo Moszkva 1-1
Dzsudzsák Balázs csapata szinte végig hátrányban játszott a krasnodari meccsen, de a 94.percben Misimovicnak sikerült egyenlítenie egy kiugratás után. A remi azt eredményezte ,hogy a Dimano a 4. helyen végzett a bajnokságban, és így csak az Európa-Ligában szerepelhetnek jövőre. A téli nagy bevásárlás után ez a pozíció csalódást keltő a moszkavaiak számára. Dzsudzsák 60 percet kapott, de nem játszott igazán kimagaslóan, ahogy az egész szezonban egyszer sem tette. Csalódást keltő oroszországi szereplése.

Anzsi Mahacskala-Zenit 0-2
Huszti Szabolcs 30 percet Spalletti mestertől az Anzsi elleni meccsen, és ismételten góllal hálálta meg a bizalmat. Neki ez a szezonbéli negyedik találata volt, ami igazán dícséretes, ha a játékperceket vesszük figyelembe. A Zenit légiósa kevesebb idő alatt is többet mutatott, mint Dzsudzsák Balázs, és ne feledjük ,hogy a Zenittel bajnokságot is nyert ebben a szezonban.


SPANYOLORSZÁG-Primera Division:

Getafe-Real Zaragoza 0-2
A Pintér Ádám nélkül felálló vendég Zaragoza egy őrült meccsen harcolta ki a bentmaradást a Primera Divisionban. A hazaiak nyolc, a vendégek 10 emberrel fejezték be találkozót, miután a játékvezető négy piros lapot is kiosztott a találkozón. Ez a győzelem és az eredmények jó alakulása is kellett ahhoz,hogy az aragóniai csapat a következő szezont is a legjobbakkal kezdheti, ami hetekkel ezelőtt szinte elképzelhetetlen lett volna, de a jó véghajrá meghozta gyümölcsét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr134516289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása