Sorozatunkban július 10.-től minden egyes nap bemutatunk egy-egy NB1-es csapatot és felvázoljuk, hogy mire lehet képes az elkövetkezendő szezonban. Ma az a Budapest Honvéd kerül terítékre, akit a nyáron elhagytak gólvágói.logo_0005_01.png


A Honvéd a tavalyi szezonban a harmadik helyen ért célba az NB1-ben, ami rég nem látott siker volt Kispesten. A Marco Rossi által vezetett gárda nem jött zavarba a komolyabb csapatok ellen, ugyanakkor Marco_Rossi2.jpgmagabiztosan verte a gyengébb képességű együtteseket is. A Honvédnak olyannyira jól sikerült a tavasz, hogy ők állhattak fel a tavaszi dobogó legfelső fokára. A dobogós helyezésük miatt a budapesti csapat elkezdhette menetelését az Európa-ligában, ahol első ellenfelét, a Celik Niksicet 13-1-es összesítéssel ütötte ki. A következő ellenfél még közelebb volt, hiszen az Újvidékre kellett utazniuk a kispestieknek, ahol az FK Vojvodina volt az ellenfél, ám sajnos itt 2-0-ás vereség lett a vége. A visszavágót csütörtökön játsszák a csapatok, amennyiben a Honvédnak sikerülni továbbjutnia, abban az esetben a török Bursasporral játszanának.

A felkészülési mérkőzések alatt a kispestiek csupán egy mérkőzést tudtak megnyerni, a Rimaszombat elleni találkozót (3-0), e mellett kikapott a Dunaszerdahelytől (0-1), a FC Piast Gliwice-től (0-1), illetve a Mezőkövesdtől is (1-4). Igaz, hogy Marco Rossi gárdája teljes erővel az Európa-ligára készült, így a barátságos mérkőzéseken elért eredmények igencsak csalókák lehetnek.

martinez_leandro.jpgA budapesti csapat támadóalakzata meggyengült a nyár folyamán, hiszen elvesztették Davide Lanzafamét és Leandro Martinezt is. Továbbá elhagyta a csapatot Mamadou Diakité, Debreczeni András, Ivancsics Gellért, Hervé Tchami, illetve Novák Alexisz is. A XIX. kerületben tovább erősítették az olasz vonalat, hiszen érkezett a Sampdoria csatára Emanuele Testardi, Andrea Mancini (Roberto Mancini fia), valamint a klub végleg megszerezte Raffaele Alcibiade-t. Rajtuk kívül egy ghánai játékos is érkezett a csapathoz, Emmanuel Mensah személyében.

kemenes_szabolcs.jpgA Budapest Honvéd gyengült az előző évhez képest és valószínűleg ebben az évben nem állhatnak majd fel a dobogóra. Kérdés, hogy Kispesten megtudják-e oldani a Lanzafame-Martinez csatárduó pótlását, vagy a szurkolóknak be kell érniük a gólszegény mérkőzésekkel. Egy biztos, hogy a csapat legbiztosabb pontja ismét a kapuban keresendő, Kemenes Szabolcs személyében. A budapesti gárda gyengült, míg a vetélytársak erősödtek ezen a nyáron, ezért a realitást nézve a Honvéd az 5-8. hely valamelyikén érhet célba.

 

(fotó: honvedfc.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr35420078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása