Magyarok külföldön


Ismét jelentkezik magyarok külföldön rovatunk, amelyben más országokban légióskodó magyarok eredményeit kutatjuk. 

Anglia-Premier League:

Aston Villa-West Bromwich Albion 1-1
A birminghami rangadón kezdőként kapott szerepet Gera Zoltán a vendég csapatban, és hasznosan játszott.A magyar támadó klubja szerezte meg a vezetést Shane Long révén, amit Darren Bent egalizált 10 perccel a vége előtt.A West Brom az előkelő hatodik pozíciót foglalja el hat forduló után.

Championship:

Bolton Wanderers-Crystal Palace 0-1
A Crystal Palace csapata, Glenn Murray büntetőből szerzett góljával hozta el a három pontot a Bogdán Ádámmal a kapuban felálló, Bolton otthonából.A magyar portás együttese így visszacsúszott a tizennyolcadik helyre a tabellán.Ennél jobb szereplésre volna szükség ha vissza akarnak jutni a legjobbak közé.

League 1:

Portsmouth-Scunthorpe 2-1
Gyepes Gábor csapata hamar hátrányba került a Scunthorpe ellen ,de a 12. percben éppen a magyar fiú egyenlítette ki az eredményt egy sarokrúgás után.Sokáig úgy látszott ,hogy pontosztozkodás lesz vége, de a 90. percben szerzett Wesley Thomas góllal otthon tartotta a ''Pompey'' a három pontot, és ezzel megszerezte a második győzelmét, amivel a tizenhetedik helyre lépett fel.


Ausztria-Bundesliga:

Red Bull Salzburg-Sturm Graz 3-2
Szabics Imre gárdája egy utolsó előtti percben kapott góllal maradt alul a Salzburg otthonában.A magyar fiú 45 percet játszhatott ,mert a szünetben lecserélték.Ekkor 2-1-es hátrányban voltak, majd a második játékrészben tudtak egyenlíteni, de végjáték nem hozott szerencsét, így kikaptak.A Sturm negyedik, éppen a Red Bull Salzburg tanyázik előttük.

Wacker Innsbruck-Rapid Wien 0-2
Sáfár Szabolcs egylete ,a Wacker Innsbruck már a kilencedik vereségét szenvedte el tíz találkozó után.Így nem meglepő ,hogy az utolsó pozíciót foglalják el a tabellán.Ha nem javulnak, akkor könnyen kipottyanhatnak a második vonalba.

Belgium-Jupiler League:

RKC Genk-Mechelen 2-1
A hazaiaknál nem védhetett Köteles László sérülés miatt.

Anderlecht-Lokeren 3-0
Juhász Roland nem szerepelt az Anderlechtben.


Dánia-Superliga:

Odense BK-Aarhus 1-2
Vadócz Krisztián 90 percet játszott a hazai Odense együttesében, és megbízható játéka ellenére sem kerülhették el a vereséget az Aarhus ellen, amely így elvéve a lehetőséget a hazaiak elől, feljött a negyedik helyre a dán pontvadászatban.A magyar fiú csapata a hatodik helyet foglalja el.


Görögország-Super League:

Atromitos-Olympiakos 0-1
Megyeri Balázs nem szerepelt a vendég csapat kapujában.

Panathinaikos-Asteras Tripolis 0-0
Fülöp Márton együttese, az Asteras értékes ponttal távozott a Panathinaikos otthonából, köszönhető a magyar hálóőr remek védéseinek is.Eddig nagyon jól szerepel a vendég csapat a hellén pontvadászatban ,hiszen a negyedik helyet foglalják el öt lejátszott mérkőzés után.


Hollandia-Eredivisie:

Groningen-Roda JC 3-2
Nem kezdődött túl jól a két magyarral felálló Roda szempontjából a groningeni kiruccanás, mivel a tizenhetedik percben hátrányba kerültek, majd egy perccel később a kiállítás sorsára jutott a magyar bekk, Kádár Tamás.Vendégek megpróbáltak felállni a vert helyzetből, Németh Krisztiánnak is volt helyzete, de hiába egyenlítettek, hiszen a 90. percben a Groningen megszerezte mindent eldöntő találatot Michael de Leeuw révén, aki mesterhármast szerzett a Roda ellen.

Heracles Almelo-Ado Den Haag 3-3
Horváth Gábor nem kapott lehetőséget a vendég gárdában.

Feyenoord-NEC Nijmegen 5-1
Babos Gábor csapata sima vereséget szenvedett a Feyenoord otthonában, de mérkőzes nem a gólokról marad emlékezetes, hanem a nijmegeni Evander Sno kisebb szívinfarktusa miatt, aki a gyors orvosi beavatkozás után a saját lábán hagyta el a játékteret.A korábban szívproblémákkal küzdő játékos kórházban töltötte a szombat estét, ám vasárnap hazaengedték.
„Mindenki tudja, hogy korábban is voltak hasonló problémái, ezért nagyon megijedtünk. De ahogy hallottam, szerencsére nincs nagy gond” – nyilatkozta Babos Gábor, az NEC magyar kapusa az Omroep Gelderland kamerái előtt.


Németország-Bundesliga:

Hamburger SV-Hannover 96 1-0
Az ex-zalaegerszegi támadó Artjoms Rudnevs góljával verte meg a hamburgi gárda a Huszti Szabolccsal felálló Hannovert egy nagy iramú meccsen.A magyar szélső csapata eddig kiválóan szerepelt, de ezzel a vereséggel visszacsúszott az ötödik helyre.

Wolfsburg-Mainz 0-2
Szalai Ádám góljá is kellett a Mainz idegenbeli sikeréhez, amivel így nagy mélységekbe zuhant vissza a többre hivatott Wolfsburg.A magyar támadó sorban szerzi a gólokat és edzője is elismerően nyilatkozott róla, hiszen elégedett Szalai produkciójával.

Nürnberg-Stuttgart 0-2
Hajnal Tamás nem játszott a sváb csapatban az idegenbeli derbin.


Norvégia-Tippeligaen:

Stromgodset-Brann Bergen 2-0
Magyar rangadót vívtak Norvégiában ,hiszen a hazai csapat támadósorában Kovács Péter, míg a vendégek védelmében Korcsmár Zsolt kapott szerepet.A hazaiak szempontjából nagyon fontos volt ez a derbi, hiszen még esélyesek a bajnoki cím megszerzésére.Jelenleg egy pont a hátrányuk a bajnoki éllovas Molde mögött.A magyar srácok jól játszottak, csapataik legjobbjai voltak.


Olaszország-Serie A:

Udinese-Genoa 0-0
Seymour sérülése miatt már a 15. percben pályára lépett Tőzsér Dániel az Udinese elleni északi derbin, és a tőle várható magabiztos játékot nyújtotta a Genoa csapatában.Eddig jónak mondható a magyar fiú első olaszországi szezonja, hiszen hétről-hétre megkapja a lehetőséget és a játék is megy neki.


Oroszország-Premjer League:

CSKA Moskva-Dinamo Moskva 0-2
Dzsudzsák Balázs jó játéká is kellett ahhoz ,hogy elhozzák a három pontot a CSKA otthonából a moszkvai derbin.A magyar szélső szerezte meg a vezetést egy kapáslövésssel a Dinamonak egy rossz felszabadítás után ,amit Kokorin a második játékrészben meg is duplázott.A vendégek ezzel a harmadik alkalommal nyertek meccset a bajnokságban és távolodnak a kieső zónától.Külön öröm ,hogy Dzsudzsák is egyre jobb teljesítményt nyújt, ami nagyban segíti a csapat feltámadását.

Krylya Sovetov-Krasnodar 2-2
Koman Vladimir kezdőként kapott szerepet a vendég Krasnodar gárdájában ,de a szünetben lecserélték, mivel nem ment neki túl jól a játék.A vendégek a kilencedik helyen tanyáznak az orosz bajnokságban.


Spanyolország-Primera Division:

Valencia-Zaragoza 2-0
Pintér Ádám nem kapott lehetőséget sérülés miatt a vendég csapatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr634816493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása