OliverMario 2012.12.04. 18:46

Légiósok

                                                         Magyarok külföldön

Anglia-Premier League:

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion hazai pályán szenvedett 1-0-ás vereséget az egyre jobb formába lendülő Stoke City ellen.Ez volt szezonbéli második veresége hazai környezetben a magyar fiú gárdájának, amivel visszacsúsztak az 5. pozícióba.Gera 64 percet tölthetett a játéktéren, Lukaku váltotta.

Championship:

Három ponttal távozott az Ipswich Town a Bogdán Ádámmal a kapuban felálló Bolton otthonából, miután 2-1-re nyertek a Reebok Stadionban.A Wanderers szereplése eddig nagyon gyér, a 18. helyen szerénykednek a 24 csapatos bajnokságban.

Folytatta jó sorozatát Gianfranco Zola Watfordja, ezúttal Buzsáky Ákos csapata, a Barnsley volt a londoniak áldozata.A magyar játékmester végig a pályán volt a vendég csapatban, így a saját bőrén érezhette, hogy milyen is a hazafelé vezető út egy 4-1-es zakó után.


Ausztria-Bundesliga:

Sáfár Szabolcs csapata, a Wacker Innsbruck egy ponttal távozott a Wolfsberger AC otthonából, mivel egy 2-2-es döntetlent sikerült összehozniuk egy utolsó percben esett vendég találattal, amit Christian Schilling jegyzett.A magyar portás hozta megbízható formáját ,de csapata továbbra is az utolsó helyen szerénykedik a bravúros pontszerzés ellenére is.

Szabics Imre nem kapott szerepet a Sturm Graz csapatában a Wiener Neustadt ellen, de így is sima 3-1-es sikert aratott csapata, amivel az előkelő 4. helyen állnak.


Belgium-Jupiler League:

Juhász Roland már hetek óta nem kap játéklehetőséget az Anderlechtben, és nem volt ez másképp a 2-1-es Cercle Bruges elleni siker alkalmával sem.Úgy néz ki ,hogy a téli átigazolási szezonban új csapat után nézhet a válogatott hátvéd.

Köteles László a cserepadon kapott helyet a Genk gárdájában a Lokeren otthonában megvívott derbi alkalmával, ami egy nagyon izgalmas 90 percet hozott, és 4-3-as genki sikert.A limburgiak a 4. helyen tanyáznak a belga pontvadászatban.

Bodor Boldizsár 20 percet kapott a Germinal-Beerschotban a Waregem otthonában, egy gólmentes találkozó alkalmával.


Dánia-Superliga:

Valósággal szárnyal az Odense csapata Vadócz Krisztiánnal a soraiban, ezúttal az Esbjerg csapatát fektették két vállra hazai környezetben, méghozzá egy könnyűnek mondható 3-0-ás győzelemmel.A magyar középpályás végig a pályán tartózkodott a 90 perc során.Az Odense a 4. a dán bajnokságban.


Görögország-Super League:

Megyeri Balázs csak második számú kapusnak számít ebben a szezonban az Olympiakos gárdájánál, hiszen Leonardo Jardim mester a veterán Roy Carrollt favorizálja.A magyar hálóőr most is a kispadon kapot helyet, és onnan láttal ,hogy veri meg csapata 2-1-re a Plataniast.A pireusziak jelenleg vezetik a tabellát, 10 pontot vernek a második PAOK-ra.

Az Asteras Tripolis Fülöp Mártonnal a kapuban csent el egy pontot a Skoda Xanthi otthonából, amivel megerősítették 3. pozíciójukat a táblázaton.Fülöp eddig mindösszesen hét gólt kapott tizenhárom forduló alkalmával, ami mutatja ,hogy milyen jó formában véd.


Hollandia-Eredivisie:

Horváth Gábor nem játszott az ADO Den Haagban a Twente elleni idegenbeli mérkőzésen, ami sajnos sokszor megesett vele ebben a szezonban , így valószínű, hogy a télen új csapat után néz az egykori Videoton játékos.A meccset egyébként 2-0-ra a Twente nyerte.

Babos Gáborral a kapuban játszott döntetlent hazai pályán a Nijmegen a NAC Breda ellen, ami megerősítette őket a 7. pozícióban.

Kádár Tamás és Németh Krisztián is kezdőként lépett pályára a Roda színeiben Arnhemben a Vitesse elleni derbin ,de így is sima 3-0 -ás vereséget szenvedtek a nagyon jó szezont futó hazaiak ellenében.A Roda utolsó előtti a bajnokságban.


Lengyelország-Ekstraklasa:

Csúfos hazai vereséget szenvedett Lovrencsics Gergő Lech Poznanja a Slask Wroclaw ellenében.A 0-3-as eredmény nem éppen hízelgő a magyar szélső csapatára nézve, főleg úgy, hogy a mérkőzés esélyesei ők voltak.A magyar fiú 90 percet játszott a tabella második helyén tanyázó csapatban.


Németország-Bundesliga 1:

Stieber Zoltán Fürthje és Hajnal Tamás Stuttgartja egymás ellen meccselt az elmúlt fordulóban, és mindkét játékos kezdőként lépett pályára ,de csak Stieber játszotta végig a meccset ,mert Hajnalt lekapták a szünetben.Az eredmény 1-0 -ás vendég siker volt, ami tovább nehezíti az amúgy sem rózsás helyzetben lévő hazaiak dolgát.

A Mainz-Hannover szintén ''magyar derbinek" számított ,ahol Szalai Ádám kezdőként kapott helyet a hazai gárdában, a vendégeknél Huszti Szabolcs a 70. percben lépett pályára 1-1-es állásnál, és már-már úgy látszott ,hogy ez lesz a végeredmény is, de eljött a 90. perc és Szalai Ádám ,aki egy szép fejessel megnyerte a fontos meccset a Mainz számára szezonbéli kilencedik góljával.A piros-fehérek ezzel a sikerrel a 6. helyre léptek fel.

Bundesliga 2:

Király Gáborral a kapuban játszott döntetlent az 1860 München gárdája a Aalen elleni kirándulás alkalmával, így maradtak az ötödik helyen a német második vonalban.


Olaszország-Serie A:

Tőzsér Dániellel nagyon nem lehetett elégedett Luigi del Neri a Genoa trénere, mert már a 25. percben lecserélte a magyar középpályást a Chievo elleni meccsen.Ekkor már 0-2 volt állás, de végén sem örülhettek a ''genoai kalmárok'', hiszen a Chievo 4-2-re nyerte a meccset, tovább rontva ezzel Tőzsérék helyzetét, ami a 18. helyet jelenti a bordó-kékek számára.

Serie B:

Filkor Attila 5 percet kapott a Bariban a Sassoulo elleni 3-3-as derbin.

Feczesin Róbert végigjátszotta a Padova elleni idegenbeli találkozót az Ascoli csapatában, amely 1-1-es eredményt ért el, így egy ponttal térhetett haza.


Oroszország-Premjer League:

Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvája egy zárt kapus meccsen aratott 3-0-ás győzelmet a Rubin Kazany gárdája felett, ami sorozatban negyedik sikere volt a fővárosiaknak.A magyar szélső szerezte csapata második találatát, amint egy bal oldali beadást maga elé tett, és jobbal bombázta a kapuba a labdát.Ez volt a negyedik gólja az idényben, a Dinamo pedig a 9. helyre lépett fel az újabb három ponttal.

Priskin Tamás végig a pályán volt az Alanija Vladikavkaz csapatában a Lokomotiv Moszkva ellen.A meccs egyetlen gólját a vendég Lokomotiv szerezte, így boldogan utazhattak vissza az 1500 kilométerre fekvő fővárosba.A hazai Alanija az utolsó előtti helyen szerénykedik.

Koman Vladimir nem szerepelt az FK Krasnodar színeiben, amely 2-1-re verte a Kuban Krasnodart, és 10. helyen áll az orosz bajnokságban.


Spanyolország-Primera Division:

A Zaragoza 1-1-es remivel zárta a mallorcai kirándulást, ahol Pintér Ádám csak pár percet kapott a meccs hajrájában.Az aragóniaik a 13. pozíciót foglalják el a hispán pontvadászatban.


Svájc-Super League:

A Vanczák Vilmost nélkülöző Sion egy érdekes meccsen kapott ki a Young Boys otthonában ,hiszen a hazaiak szinte végig emberhátrányban voltak, de így is 3-1-re verték a magyar bekk gárdáját.A Sion így maradt a 4. helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr754947791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása