Ebben a rovatban hétről-hétre megtudhatjátok, hogy szerepeltek a magyar játékosok a külföldi bajnokságokban.

 

Anglia

Premier League

Gera Zoltán: A hétvégén kezdetét vette az angol bajnokság is, ahol a West Bromwich Albion hazai pályán fogadta a Southampton csapatát. A hazaiaknál Gera Zoli egyelőre nem került be a keretbe, de reméljük ez a későbbiekben változni fog, a mérkőzést egyébként a vendég "Szentek" nyerték 1-0-ra.

Championship

Az angol másodosztály harmadik fordulójában két, eddig még veretlen csapat találkozott. A dolog szépséghibája, hogy míg a Bolton a veretlensége mellett nyeretlen is volt, addig a Nottingham két mérkőzésből kétszer diadalmaskodott. Magyar szemszögből nézve sajnos a mérkőzés után ez háromból, hárommá alakult, hiszen a Nottingham 3-0-ra győzte le a Boltont. Bogdán végigvédte a mérkőzést, de sok öröme nem lehetett benne. A Wanderers a 19. a tabellán.

 

Futács Márkó: A magyar csatár sajnos most sem került be a Leicester keretébe, amely idegenben 1-0-ra nyert és a hatodik pozíciót foglalja el, három kör után.

Németország

Bundesliga

Huszti Szabolcs: Huszti Szabolcs végigjátszotta a Mönchengladbach elleni találkozót, ahol csapata 3-0-ás vereséget szenvedett. A Hannover egy győzelemmel és egy vereséggel a 10. a német pontvadászatban.

Szalai Ádám: Meglepetésre a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke, simán 4-0-ra kikapott Wolfsburgban. Továbbá érzékenyen érintheti a gelsenkircheni szurkolókat, hogy Klaas-Jan Huntelaar egy hónapig harcképtelenné vált. Természetesen mihamarabbi gyógyulást kívánunk a holland klasszisnak, de reméljük, hogy ezalatt az egy hónap alatt Szalai olyan teljesítményt fog nyújtani, hogy Huntelaar csak a padon kapjon szerepet visszatérése után. Szalai máris bizonyíthat, hiszen holnap a PAOK gárdáját fogadja a Schalke a Bajnokok Ligája selejtezőiben. 

 

Bundesliga II

Király Gábor és Hajnal Tamás: A két magyar játékos egymás ellen lépett pályára a hétvégén. A mérkőzés végén Királyék örülhettek, hiszen egy öngólnak hála az 1860 München 1-0-ra verte az Ingolstadtot. Királyék a harmadik helyet, míg Hajnalék, -pont nélkül- az utolsó helyet foglalják el a tabellán.

Stieber Zoltán/Korcsmár Zsolt: Greuther Fürth továbbra is szárnyal a német másodosztályban, ezúttal a Karlsruhe gárdáját győzték le Stieberék. A küzdelmes mérkőzés a 86. percben dőlt el Korcsmárék javára. Az első fürthi gólt Stieber szöglete készítette elő, így ismét gólpasszt jegyezhet fel a magyar fiú. A Greuther Fürth négy forduló után 12 ponttal magabiztosan vezeti a bajnokságot. (Stieber gólpassza 9:55-nél)

 

Hollandia

Eredivisie

Németh Krisztián: A kezdőcsapatban kapott helyet Németh Krisztián a Rodában, ám ezúttal nem tudott maradandót alkotni. Csapata 1-1-es döntetlent ért el a Vitesse ellen és a tabella 11. helyén tanyázik.

Babos Gábor/Bodor Boldizsár: Babosnak ismét a kispadról kellett végignéznie, ahogy csapata vereséget szenved. Bodor Boldizsárt viszont a félidőben beküldte a NAC Breda trénere, ám ennek ellenére a Breda hazai pályán kapott ki 2-1-re a Den Haagtól. Babosék a 15. pozíciót foglalják el.

Otigba Kenneth: Nem volt jó meccs a Heerenveen védősorának, hiszen sokszor csak keresték a labdát. A magyar védő csapata 4-2-re kapott ki hazai pályán a Heracles ellen és visszacsúszott a tabella ötödik helyére. Kenneth végigjátszotta  találkozót.

Ausztria

Bundesliga

Gulácsi Péter és Szabics Imre: Akárcsak a német másodosztályban itt is két magyar játékos feszült egymásnak, ám az eredmény itt más lett. Az eddig szenvedő Sturm Graz fogadta a szárnyaló Salzburgot és, bár a vendégek megszerezték a vezetést, a hazaiaknak sikerült egyenlíteni. Szabics a 75. percben állt be a hazai csapatba, míg a túloldalán Gulácsi végigvédte a találkozót.

Belgium

Jupiler League

Köteles László: A Genk a Lokerenhez látogatott, ám sajnos Köteles László három esetben is tehetetlen volt, így a hazaiak 3-1-re nyertek. Bár Kötelesék két győzelemmel kezdték a bajnokságot, az elmúlt két mérkőzésükön kikaptak, így négy mérkőzés után hat ponttal a 8. helyen állnak.

Dánia

Superliga

Vadócz Krisztián: Az Odense újabb döntetlent ért el, miután 1-1-et játszottak a Vestsjaelland vendégeként. Vadóczék a negyedik helyet foglalják el a tabellán, miután egy győzelem mellett, négy döntetlen szerepel a nevük mellett.

Lengyelország

Lengyel Kupa

Lovrencsics Gergő: A magyar szélső ismét a kezdőben kapott helyet, ám ezúttal nem a bajnokságban, hanem a kupában játszott a Lech Poznan. Lovrencsics csapata gond nélkül, 4-0-ra nyert idegenben.

 

Norvégia

Tippeligaen

Kovács Péter: Kovács végigjátszotta a Lilleström elleni mérkőzést, ahol sokáig vezettek is, ám a 90. percben egy öngólnak hála kiegyenlítettek a hazaiak. Kovács Péter csapata továbbra is a második, két ponttal a listavezető Rosenborg mögött.

Oroszország

Premier League

Dzsudzsák Balázs és Koman Vladimir: Ismét egy olyan mérkőzés, ahol két magyar játékos játszhatott volna egymás ellen, sajnos azért írtuk feltételes módban, mert Koman csupán a padról szemlélte végig a találkozót. A túloldalon Dzsudzsák végig a pályán volt, ám az összefoglalók alapján most nem villogott a magyar klasszis. A Krasznador a 11., míg a Dinamo a 6. a tabellán.

 

Svájc

Svájci Kupa

Vanczák Vilmos: A Sion a Sursee vendégeként lépett pályára a kupában. A Sion végül hosszabbításban 3-1-re gyűrte le ellenfelét. Külön öröm, hogy Vanczák Vilmos viselhette a csapatkapitányi karszalagot a vendégeknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr865468183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása