Magyarok külföldön

 

Hetente jelentkező rovatunk segít abban, hogy tájékozódjunk a külföldön játszó magyar játékosok teljesítményével kapcsolatban.A hétvégén is számos mérkőzest rendeztek, amelyeken hazánk labdarúgói szerepeltek.

ANGLIA-Premier league:

Chelsea-QPR 6-1
Buzsáky Ákos csapata a, QPR a Bajnokok Ligája finálés Chelsea otthonába látogatott, ahol nem termet sok babér a számukra. Már az első játékrész után 4-0-ra vezetett a hazai csapat, a remek formában játszó Fernando Torres jóvoltából, aki összesen három gólig jutott a meccsen. Buzsáky 65 percet kapott, de ahogy csapata, ő is eléggé enerváltan szerepelt, a védekezés kivette az erejét.

Sunderland-Bolton Wanderers 2-2
A Bogdán Ádámmal felálló vendég csapat fontos ponttal távozott az északi derbiről, de talán a három pontnak jobban örültek volna jelenlegi helyzetükben.Vezettek is 1-0–ra Kevin Davies találatával, de a Sunderland megfordította a meccset.Ekkor ismét Davies villant 20 perccel a vége előtt, és egalizálta az eredményt.Bogdán ezúttal is jól védett, nagy szerepe volt az egy pont megszerzésében.A Bolton fej-fej melett halad a QPR-ral a kiesés elleni harcban.


Championship:

Nottingham Forest-Portsmouth 2-0
Futács Márkó 12 percet kapott a már kiesett vendég csapatban, de nem tudott maradandót alkotni ilyen roved idő alatt.A ligából kiesett a Doncaster Rovers,a Coventry City és a Portsmouth, bajnok lett a Reading és feljutott a Premier League-be, de a két év alatt két osztályt feljebb lépő Southampton is a legjobbak között szerepelhet jövőre.A playoff-ban a West Ham United,a Birmingham City,a Blackpool és a Cardiff City csatázhat az utolsó feljutó pozicióért.


AUSZTRIA-Max Bundesliga:

Sturm Graz-Kapfenberg 2-1
Szabics Imre 8 percet kapott a három pontot otthon tartó Sturm színeiben, amely egy utolsó percben szerzett góllal verte meg a sereghajtót.A magyar támadó csapata ezzel a sikerrel, az ötödik helyre lépett fel.

Austria Wien-Wacker Innsbruck 3-0
Az Austria Wien nagyon könnyedén intézte el Sáfár Szabolcs gárdáját, akinek voltak jó megmozdulásai, de nem akadályozhatta meg ,hogy a szellemesen játszó hazaiak nyerjenek.

BELGIUM-Jupiler League Play-off

Racing Genk-Anderlecht 0-4
A forduló rangadója igazi magyar derbi volt, hiszen a hazaiaknál Köteles László védett ,míg Tőzsér a második játékrészt játszotta végig a középpályán.Az Anderlechtben Juhász Roland szerepelt a védelem tengelyében, és végig magabiztosan mozgott a fontos győzelmet hozó mérkőzésen.A lila-fehér fővárosi csapat így hét ponttal vezet az Fc Bruges előtt, és négy találkozó maradt hátra a bajnokságból.

Standard Liege-Kortrijk 2-0
Cvitkovics Péter nem kapott szerepet a vereséget szenvedő vendég egyletnél, amely így utolsó helyen szerénykedik a Play-off csoportban.


FRANCIAORSZÁG-Ligue 2:

Clermont Foot-AS Monaco 1-0
Koman Vladimir csapata öt győzelem után szenvedett ismét vereséget ,és csúszott vissza a 11. helyre a francia második vonalban.Matematikai esélye van még a feljutásra a vendég gárdának, de talán nagyobb eséllyel pályázhatnak erre a következő szezonban.Koman  90 percet futbalozott, az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.


HOLLANDIA-Eredivisie:

VVV Venlo-ADO Den Haag 2-1
Már a 22.percben kialakult a végeredmény ezen az alsóházi rangadón, amelyen Horváth Gábor a vendég csapat védelmében kapott szerepet.Megbízhatóan futbalozott a paprikás hangulatú meccsen, de a 87.percben lecserélték, hogy támadót hozzanak be a helyére az egyenlítés reményében.Ez nem sikerült.

NEC Nijmegen-RKC Waalwijk 1-1
Négy magyar is pályára lépett az Európa-Ligás helyekért folyó rangadón ,amely nagy küzdelmet hozott ,viszont nem túl jó színvonalat.A hazaiaknál Babos állt a kapuban, Szélesi a védelemben, Vadócz a középpályán kapott szerepet, míg a vendég csapatban Németh Krisztián rohamozhatta a nijmegeni a kaput.Az 58.percben szerzett vezetést a NEC , Platje góljával, ami előtt Vadócz adta a passzt ,de a vendégek két perccel rá egalizáltak, ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt.A magyar fiúk most is jó teljesítményt nyújtottak, talán ezért sem meglepő ,hogy hétről-hétre a kezdőcsapatban szerepelhetnek.


NÉMETORSZÁG-Bundesliga 1:

Bayern München-Vfb Stuttgart 2-0
Hajnal Tamás 90 percet játszhatott a vendég gárdában a BL finalista Bayern stadionjában ,amely Mario Gomez 25. szezonbéli góljával szerezte meg a vezetést volt csapata ellen.A talalkozó végig nagyon nyitott volt, a Stuttgart is betalálhatott volna, de ehelyett ismét a hazaiak szereztek gólt a lefújás előtti pillanatokban.Hajnal jól mozgott a pályán ,de ez nem volt elég arra ,hogy ponttal távozzanak a svábok.


Bundesliga 2:

MSV Duisburg-Erzgebirge Aue 2-1
Lázok János most sem kapott lehetőséget a duisburgi egyletnél, és mondhatjuk ,hogy ez a németországi kaland nem igazán jött össze neki, úgyhogy jobban jár ,ha új klub után néz a nyáron.

Eintracht Frankfurt-1860 München 0-2
A már feljutott Eintracht otthonában játszott a feljutásra már esélytelen kisebbik müncheni gárda, ezúttal Királyt nélkülözve a kapuban, hiszen a meccsnek már igazi tétje nem volt.


NORVÉGIA-Tippeligaen:
Brann Bergen-Valerenga 1-2
Korcsmár Zsolt 90 percet játszott a hazai csapatban, amely nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, és hat találkozó után egy győzelem mellett öt veresége van.Korcsmár egy sárga lappal vétette észre magát, de bajnoki pontnak ezúttal sem örülhetett.

Lillestrom SK-Stromgodset IF 0-1
Kovács Péter 30 percet kapott az újabb sikert arató vendég csapatban ,amely vezeti a norvég pontvadászatot.Kovácsnak voltak kisebb helyzetei, de nem sikerült gólra váltani ezeket.


OLASZORSZÁG-Serie B:

Sampdoria-Bari 2-0
Laczkó Zsolt végig a pályán volt a genoai csapatban, és jól mozgott a védelem bal oldalán a Bari elleni mérkőzésen.Ezzel a sikerrel a Sampdoria a 6. pozicióba léphetett, ami a szezon végén jogot adhat nekik, hogy a play-off-ban halrcoljanak a Serie A-ba való feljutásért.Simon Ádámot nem nevezték a vendégeknél.

Ascoli-Livorno 2-0
Filkor Attila végigjátszotta a találkozót a Livorno színeiben, de nem sikerült ponttal távozniuk az Ascoli otthonából.

Brescia-Sassuolo 1-2
Vass Ádám nem játszhatott eltiltás miatt a Bresciaban, Feczesin viszont kezdőként kapott helyett és 60 percet játszott a nagyon rossz szériát futó csapatban.Ha nem szedik össze magukat ,akkor csak álom marad a feljutás a legjobbak közé.


OROSZORSZÁG-Premier League:

Zenit-Dinamo Moszkva 2-1
A szentpétervári derbin a Zenitnek már egy pont is elég lett volna ahhoz, hogy megnyerjék az idei orosz pontvadászatot, de nem bízták a véletlenre és mindhárom  pont megszerzésével ünnepelték az újabb bajnoki címet.A hazaiaknál Huszti nem kapott lehetőséget, a vendégeknél Dzsudzsák a kezdőcsapat tagja volt ,de a 35.percben összehozott egy 11-est csapata kárára, ami eléggé véleményes volt.A Zenit majd 35 percet emberhátrányban játszott, de a Dinamo ezt nem tudta kihasználni, így nem vihetett haza egy pontot sem.


SPANYOLORSZÁG-Primera Division:

Real Zaragoza-Athletic Bilbao 2-0
Pintér Ádám csapata, a Zaragoza egy ki-ki meccsen tudta a legyőzni az Európa-liga döntős, de ezúttal tartalékosan felálló baszkok alkotta Bilbaot! Fontos volt ez a siker az aragóniai egyesület számára, mert így megmaradt arra a reális esély, hogy a következő idényben is a legjobbakkal szerepelhessen.Három fordulóval a befejezés előtt négy pont a hátrányuk, a még bentmaradó, Villarreal mögött.A magyar játékos az utolsó nyolc percben szállt be a társak közé.


SVÁJC-Super League:

Fc Thun-Fc Sion 1-1
A vendég csapatban Vanczák Vilmos a védelem jobb oldalán kapott szerepet, és lehetett részese az idegenbeli pontszerzésnek.Védekező feladatát jól látta el, de a kapu előtt most nem volt veszélyes.Az ex-kispesti Danilo is kezdhetett a sioni egyletnél, de gólt nem szerzett.



A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr744483031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása