Magyarok külföldön

Anglia-Premier League:

Tottenham Hotspurs-West Bromwich Albion 1-1
A múlt heti jó játéka ellenére, ezúttal nem kapott szerepet Gera Zoltán a vendég csapatban.Valószínűleg a térde még nem bírja a sorozatos terhelést.

Championship:

Bolton Wanderers-Nottingham Forest 2-2
Lewis Mc Cugan egy hatalmas bombával szerzett vezetést a Bogdán Ádámmal a kapuban felálló Bolton otthonában.Ezután a hazaiak meg tudták fordítani az eredményt, de győzelmet nem sikerült megszerezni, mert a Forest ismét egy parádés góllal egalizált.A magyar portás jól védett, a gólokról abszolút nem tehetett.


Ausztria-Bundesliga:

Sturm Graz-Admira Wacker 3-2
Szabics Imre 87 percet töltött a pályán a hazaiak győztes csapatában, amely a játéknap egyik legjobb derbijét játszotta.A magyar támadó ezúttal nem tudott betalálni az Admira hálójába, de aktívan részt vett a hazaiak támadó játékában, és így egy sikeres meccsen van túl.

Austria Wien-Wacker Innsbruck 2-0
Sáfár Szabolcs ezen a találkozón nem védhette a vendégek kapuját egy kisebb sérülés miatt.


Belgium-Jupiler League:

Genk-Zulte Waregem 2-0
Köteles Lászlóval a kapuban fogadták a haziak a Waregem gárdáját, és arattak viszonylag sima győzelmet az eddig jól szereplő vendégek ellen.A magyar kapus magabiztosan védte a genki a kaput, és nagyban hozzájárult ezzel a sikerhez.

Leuven-Anderlecht 1-1
Juhász Rolanddal a soraiban a Leuven otthonában vendégeskedett a fővárosi alakulat, de nem tudták megnyerni a meccset, mert a hazaiak jól állták a sarat, és otthon tudtak tartani egy pontot.

Kortrijk-Waasland-Beveren 2-1
Cvitkovics nem lépett pályára a Kortrijk csapatában.


Finnország-Veikkausliga:

KUPS-Jjk Jyvaskyla 2-3
Gruborovics Tamás két góllal vette a ki részét a KUPS elleni sikerből, amely találatok révén a magyar támadó középpályás ismét a góllövőlista élére állt.Ez már nem az első duplája volt a remek szezont futó játékosnak.A JJK jelenleg kilencedik a finn bajnokságban.

Görögország-Super League:

AEK Athén-Asteras Tripolis 0-1
Fülöp Márton jól mutatkozott be bajnoki mérkőzésen az Asteras kapujában, hiszen nem kapott gólt és három pontot hoztak el az AEK otthonából, ami egyik csapat számára sem könnyű feladat.

Veira-Olympiakos 1-2
Megyeri Balázs nem kapott szerepet az Olympiakos kapujában ezen a meccsen.


Hollandia-Eredivisie:

RKC Waalwijk-Roda JC 1-0
Habár mind Németh Krisztián , mind Kádár Tamás a 90 percet volt a pályán a Roda színeiben, egyikük sem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani, így újabb vereség lett a vége.A Roda három meccsen szerzett egy ponttal utolsó a holland élvonalban.

VVV Venlo-Ado Den Haag 2-4
Horváth Gábor nem léphetett pályára az Ado gárdájában sérülés miatt.


Izrael-Ligal At:

Hapoel Ironi Kiryat Shmona-Beitar Jerusalem 3-2
Lencse László remekül mutatkozott be bajnoki meccsen a Hapoel együttesében, mivel már a 10. percben megzörgette a Beitar hálóját, megszerezve ezzel csapata második gólját.A végig izgalmas derbin a Beitar a 90. percben 2-2-re módosította az eredményt, de még ekkor is volt válasza a Hapoelnek, és a hosszabításban kicsikarták a hőn áhított győzelmet, Salan Hasarma góljával.


Lengyelország-Ekstraklasa:

Polonia Warsawa-Lech Poznan 1-2
Lovrencsics Gergő ezúttal is jó produkcióval rukkolt elő a Lech csapatában és újabb három ponttal lehettek gazdagabbak.A magyar fiú nagyon jól mozgott és rengeteg támadásban benne volt, de most nem sikerült gólt szereznie.89 percet lehetett a pályán a Polonia otthonában.A Lech második a tabellán, de csak rosszabb gólkülönbsége miatt.


Németország-Bundesliga:

Greuther Fürth-FC Bayern München 0-3
Stieber Zoltán a 70. percben lépett pályára a Bayern ellen ,de ekkor már 2-0 -ra vezettek a vendégek.Ugyan próbálkoztak még a hazaiak a gólszerzéssel, de a vége előtt tíz perccel jött az újabb Bayern találat egy öngól formájaban ,így sima vereséggel rajtolt Stieber csapata, mint a Bundesliga újonca a bajnoki cím egyik várományosa ellen.

Stuttgart-Wolfsburg 0-1
Hajnal Tamás csak az első félidőt tölthette a pályán a vereséggel rajtoló Stuttgartban.A meccs arról marad emlékezetes ,hogy miután a hazaiak tizenegyest kaptak a 88. percben, Ibisevic a kapusba lőtte azt, majd a kipattanót is az üres kapu mellé helyezte.Ordító helyzet volt.A sors pikantériája ,hogy egy perccel később a Wolfsburg megszerezte a győztes találatot, amivel elvitték a három pontot.

SC Freiburg-Mainz 1-1
Szalai Ádám végig a pályán volt a 90 perc során, de nem tudott gólt szerezni a Freiburg ellen, így egy ponttal kezdték a bajnokságot.

Bundesliga 2:

Kaiserslautern-1860 München 0-0
Király Gábor magabiztosan őrizte a vendégek hálóját ,amivel nagyban hozzájárult az idegenbeli pontszerzéshez.A kisebbik müncheni gárda hetedik a Bundesliga második vonalában.


Norvégia-Tippeligaen:

Strömsgodset-Lilleström 3-3
Kovács Péter nagyszerűen futbalozott a hazai csapatban, hiszen kétszer is egalizálta az eredményt miután hátrányba kerültek a Lillestrom ellen.A remek találkozó vége is izgalmasan végződött, hiszen még két tizenegyes gól született.A gólgazdag döntetlen azt jelenti, hogy a Kovács gárdája muszáj volt átadni eddigi vezető helyét a norvég bajnokságban, a Molde számára.

Odd Grenland-Brann Bergen 1-0
Korcsmár Zsolt csapata egy hosszabb veretlenségi sorozat után hagyta el vesztesen a játékteret az Odd Grenland gárdája ellen.A magyar hátvéd végig harcolta a 90 percet, a 67. percben egy sárga lap bekerült a neve mellé a jegyzőkönyvbe.Korcsmár a rábízott feladatokat jól oldotta meg.


Olaszország-Serie A:

Genoa-Cagliari 2-0
Tőzsér Dániel jól mutatkozott be a Genoa csapatában a Cagliari ellen, miután 2-0 -ás sikert arattak a ''szigetlakók'' felett.Az első játékrész gól nélkül telt el ,hiszen a hazai oldalon Jorquera büntetőt hibázott.A második játékrészben egy fokozattal feljebb kapcsolt a Genoa, és meg is szerezték a vezetést az 51. percben ,Merkel révén.Tőzsér a 67. percben szállt be ,ekkor már aktív részese volt a második gólnak, amit Ciro Immobile szerzett a 81. percben, ezzel biztossá tették a hazaiak a győzelmet.

Ac Milan-Sampdoria 0-1
A Sampdoria csapatában nem nevezték Laczkó Zsoltot.


Oroszország-Premjer League:

Lokomotiv Moskva-Dinamo Moskva 2-3
Dzsudzsák Balázzsal együtt a Dinamo gárdája is megtáltosodott, hiszen a magyar szélső nagyon összeszedte magát erre a moszkvai derbire.Az első gólnál remek labdával ugratta ki Kokorint, aki megszerezte a vezetést a Dinamonak, majd saját maga érte el az újabb vezető találatot ,ami már a 2-1-et jelentette a vendégeknek.Nem sokkal később egyenlített a Lokomotiv, de ekkor még mindig volt tartás Dzsudzsákékban, és újfent a magyar fiú gólpasszából ,Christian Noboa lőtte a mindent eldöntő találatot, ami így azt eredményezte ,hogy a Dinamo első győzelmét ünnepelhette az orosz pontvadászatban.

FK Rostov-Alanija Vladikavkaz 3-1
A rostovi csapat éppen a Priskin Tamással felálló Alanija ellen szerezte meg az első győzelmét a bajnokságban, a remekül játszó Jan Holenda vezérletével, aki klasszikus mesterhármast szerzett.Priskin most nem játszott a kapura veszélyesen.

Amkar Perm-FK Krasnodar 2-2
Koman Vladimir 76 percet kapott a vendégeknél az amkari kirándulás(1860km) alkalmával, de nem nyújtott maradandót ezen a mérkőzésen.


Románia-Liga 1:

Rapid Bukarest-CFR Cluj 3-2
Sajnos ez a mérkőzés nem Vass Ádám jól teljesítménye miatt marad meg a fejekben, hanem azért, mert a magyar fiú súlyos sérülést szenvedett.Sajnos lábközépcsont törést szenvedett, több hónapot kell kihagynia ,pedig már kezdte magát beverekedni a Cluj kezdőjébe.Mielőbbi gyógyulást kivánunk neki!!


Spanyolország-Primera Division:

Español-Real Zaragoza 1-2
Pintér Ádámmal végig a soraiban értékes idegenbeli győzelmet aratott a Zaragoza.A magyar fiú nagyon jól mozgott a pálya tengelyében és verte vissza a hazaiak támadásait.A 70. percben Carlos Aranda váltotta.


Svájc-Super League:

Fc Zurich-Fc Sion 1-0
Vanczák Vilmos csapata először szenvedett vereséget a svájci bajnokságban, de ennek ellenére őrzi vezető pozicióját a tabellán.A magyar hátvéd hozta a tőle elvárt jó teljesítményt ,de a csatárok impotensek maradtak sioni oldalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr534737441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása