Sorozatunkban július 10.-től minden egyes nap bemutatunk egy-egy NB1-es csapatot és felvázoljuk, hogy mire lehet képes az elkövetkezendő szezonban. Sorozatunkat a Diósgyőr csapatával folytatjuk, ahol óriási készülődés után kezdhetik meg a rajtot Kádárék.

images.jpg
Diósgyőr az a hely, ahol minden szezon előtt bizakodnak a szurkolók és valami olyat várnak, ami még nem volt a csapat életében. Így van ez most is, új játékosok, új edző, új sportigazgató a csapat háza táján (bár az utóbbinak nem biztos, hogy örülnek a csapat szimpatizánsai). Szivics mester nem ígért rövid időn belül jó szereplést, ő hosszú távon garantálta a sikereket. Ezért nagy kérdés lehet, hogy az újjáépülő csapatával mit tud elérni, ugyanis Diósgyőrben sokszor az edzők hibásak és nem a játékosok egy esetleges gyengébb szereplés miatt, ezt bizonyítja az is, hogy az utóbbi tíz évben több mint kéttucatszor váltottak trénert a borsodiak. Így hát kijelenthetjük, hogy ha egy év múlva is Szivics fog ülni a Diósgyőr kispadján, akkor jó szezont futott a csapata.

William-Alves-06-aj-600x400.jpgNagy játékos mozgást ígértek ám mégsem lett olyan nagy, a visszavonuló spanyol klasszisokon kívül, mind a három kapusa távozott a Diósgyőrnek. A kapuba érkezett egy szerb kapus, név szerint Nenad Rajic, aki a szurkolókat is meggyőzte a teljesítményével. Ezen a poszton bevethető még az izraeli kölcsönjátékából visszatérő Ivan Rados és a 19 éves Herceg Péter. Sajtóhírek szerint erre a posztra még várnak erősítést Miskolcon. Az érkezők között van még az a William Alves aki a védelem közepén vethető be, vele nagyban erősödött a hátsó alakzat az első perctől kezdve. Nem mondható el ez az U21-es boszniai válogatott Senad Husicról akinek még nem találták meg a helyét a csapatban, a kezdőcsapatba kerülésért vélhetően nagy harcot kell vívnia a posztjáról 5 éve kiszoríthatatlan Gohér Gergőt. Érkeztek még a középpályára is emberek. Legelőször az MTK nevelésű Nikházi Márk, aki alázatos játékával az első perctől kezdve meggyőzte a szurkolókat és a szakmai stábot. Zoran Kostic aki tapasztalatával nagyot dobhat a Diósgyőr játékán, őt választották meg a Király Kupa legjobb játékosának is, és érkezett még az a Barczi Dávid akiből nem sokat láttak az utóbbi években a magyar futballkedvelők. A legnagyobb igazolásnak tekinthetik a szurkolók azt, hogy Rudolf talán megtalálta a góllövő cipőjét és beindul neki a góllövés. A támadósorba érkezhet még az a Lencse László akit a csapata az NB3-ba száműzött, Lencse a szurkolók megkeresésére elmondta, szívesen játszana Diósgyőrben, csak a csapatoknak kell megegyezniük egymással.

9153.jpgA Diósgyőr felkészülési mérkőzései nem sikerültek olyan jól. Kezdésként Debrecenbe látogattak ahol Rudolf betalált, ám 2-1-es vereséget szenvedtek, majd hazai pályán 2500 néző előtt csúf vereséget szenvedtek a román I. osztályú Gaz Metan ellen. Sikerült az újonc szomszédvárat, a Mezőkövesdet legyőzniük Takács góljával, majd ismét egy román I. osztályú ellenfél következett, a Sageata Navodari akik ellen gólnélküli döntetlent játszottak. A szurkolóknak talán csalódás lehetett a Király Kupán elért második helyezés ám Szivics kiemelte, hogy ez a reális. A piros-fehérek még ma csapnak össze az izraeli kupagyőztes Hapoellel, majd pénteken tartják a bajnoki főpróbát Balmazújvárosban.

Egy biztos, az előző szezonhoz képest megerősödött a védelem, a középpályáról távozó kreativitást talán pótolni tudják Kostic és Nikházi lévén. Egy hiányzik Diósgyőrből a jó szerepléshez, de az már évek óta, egy vérbeli befejező csatár.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mlnb1.blog.hu/api/trackback/id/tr25406889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása